Despre blog

Intervenția omului asupra speciilor de plante legumicole poate fi definită ca o etapă pasageră în viața acestora. De prea multe ori se uită un lucru esențial, că natura are capacitatea de a se regenera singură fără a fi nevoie de intervenția prealabilă a omului și că acesta, de cele mai multe ori, din neștiința sau neputință, mai mult strică decât să regleze ceva, să aducă ceva bun în viața plantelor legumicole.
Grădinăritul este o artă sau o știință?
Grea întrebare. Un răspuns sigur îl poate da chiar natura și poate fi catalogată ca fiind un suport real sau o artă ce poate combina fără nici o problemă toți factorii de mediu principali: lumină, apă, aer, sol, etapizat, în timp, cu scop regenerativ în viața speciilor de plante legumicole, iar marea provocare cu care se confruntă este continuitatea.
În acest punct apare intervenția omului și implicit a ta și se bazează pe știință și mai puțin sau deloc pe noroc. Ce straniu, să înțelegem că natura, atât de accesibilă s-a lăsat la mâna omului de rând și că tu, omule, vei fi cel care va da continuitate naturii să meargă mai departe?
Pot afirma fără teama de a da greș că speciile de plante legumicole fac parte din natură și că această caracteristică sau continuitate aparține naturii ci mai puțin omului care încearcă să definească plantele legumicole drept fiind bunuri ce îi aparțin fără să-și dea seama că natura poate lua înapoi de la el absolut totul făcându-l neputincios în fața acestui fenomen.
Partea cea mai frumoasa însă, este că natura, în toată măreția ei, poate recompensa grădinarul începător sau avansat, favorabil. În marea majoritate a cazurilor este extrem de generoasă, dar nu cu oricine și nu oricum. Dacă omul e în derivă, debusolat, dezorientat, derutat, cu natura lucrurile nu stau așa. Ea este cea care nu dă greș niciodată.
Astfel, am pregătit pentru tine această lucrare bazată pe fapte reale, un blog, asupra caruia să revii de fiecare dată când dorești să înveți cum să faci o grădină.
Cum se face o gradină?
Dacă natura ți-a pus la dispoziție o sursă uriașă de lumină, apa, aer, sol, te-a înzestrat cu sămânța speciilor de plante legumicole, se poate considera că problema grădinăritului în proporție de 90% este deja rezolvată.
Intervenția ta va fi de 10% și se bazează pe tehnici manuale și uneori mecanizate cu rol de îngrijire și continuitate. Un rol hotărâtor în tehnica înființării culturilor legumicole extinse sau în ogor propriu îl are omul prin însăși faptul că este stăpân pe bucățica lui de pământ ce poate fi transformată oricând într-o grădină cu legume proaspete și gustoase.
Fie că vei opta pentru consumul legumelor în stare proaspătă, fie că vei merge pe varianta congelare, industrializare pe termen mediu sau lung, sau vei alege conservarea pentru consumul din timpul iernii, alegerea celor mai bune soiuri de plante legumicole este crucială.
Alegerea sau identificarea speciilor de plante legumicole este direct condiționată de factorii de mediu din zona în care vei înființa propria grădina legumicolă. Pentru o mai bună adaptare, creștere și dezvoltare și implicit fructificare a plantelor va fi necesar să folosești soiuri stabile, din punct de vedere genetic, care să producă fructe legumicole fără ca acestea săși piardă caracteristicile pe termen mediu sau lung.
Este o abordare serioasă, dar mai ales avantajoasă. Astfel vei obține, sporuri mari de producție, cu fructe uniforme conform soiului cultivat, cu pulpa dulce și suculentă, gustoase și extrem de sănătoase, cu o mare capacitate de păstrare și rezistență la transport.
Plecând de la ideea ca cititorul nu știe nimic, iar nivelul lui de pregătire în ce privește grădinăritul este aproape zero, se consideră nimic ca fiind deja cunoscut, iar toate noțiunile vor fi explicate detaliat prin folosirea exemplelor sugestive și ușor de reținut.
Astfel, vom construii gradină cu ce avem la îndemână fără să ne văitam prea mult. Cu dăruire, pasiune, răbdare și poftă de muncă vei înțelege din cele ce urmează ce rol joaca plantele legumicole în viața omului de rând și mai ales cât de mult îl va ajuta să supraviețuiască.
De prea multe ori se uită un lucru esențial, că cel mai greu încercat este grădinarul începător și că din lipsa informațiilor bazate pe fapte reale ci nu pe povești, drumul ce duce spre grădina de legume s-ar putea transforma oricând într-un bulevard extrem de aglomerat, pe care ar putea să se rătăcească, să se piardă sau să rămână blocat.
Astfel, am pus la dispoziția ta, cele mai elementare și simple metode sau practici legumicole pe care le fac an de an în propria gradină de legume. Lucrările vor fi prezentate cu lux de amănunte, bazate pe detalii, explicații, imagini și prezentări video, la așa manieră încât să-ți înlesnească pe cât mai ușor posibil drumul către marea provocare, GRĂDINĂRITUL.
Pentru o mai bună înțelegere și însușire a exemplelor îți recomand să reflectezi cu atenție asupra celor prezentate în acest blog. Înarmează-te cu pasiune, dăruire și poftă de muncă, cultivă-ți răbdarea și te asigur că vei cunoaște succesul în cele mai frumoase forme posibile.
Vrei să faci o grădină? Click aici și ia-o de la început.
Un produs Blogger.