Rasadnite 2016

rasadnite caldeRasadnita amplasata pe platforma de gunoi cald. Este extrem de eficienta, confera posibilitatea insamantarii semintelor de plante legumicole pe termen mediu si lung, mentine temperatura in stratul fertil timp de 40-45 de zile la o temperatura medie de 22°C pe timp de zi cat si noaptea. Dupa extractia rasadurilor si stramutarea acestora in camp, rasadnita poate fi insamantata cu seminte de plante legumicole de vara-toamna(varza de toamna, conopida, castraveti etc). Iti propun sa infiintezi una chiar astazi.

rasadnitaRasadnita stil coviltir, rustica dar extrem de eficienta. Poate fi folosita pentru repicarea rasadurilor sau chiar insamntarea semintelor de tomate la rece. Arhitectura rasadnitei permite alunecarea apei provenite din caderea ploilor, permite operatiile de intretinere a rasadurilor iar avantajul primordial consta in faptul ca poate fi descoperita partial, in functie de necesitati.

gunoi de grajd descompusStratul fertil este compus din pamant fertil 50%, gunoi de grajd descompus din care am extras cu pricepere, pasiune si daruire mranita 20%, elemente organice verzi si uscate compostate din care am extras compostul 20%, turba 10% si intro masura mai mare sau mai mica nisip 5%.

Pot afirma fara teama de a da gres ca ambele au fost infintate in 3-4 ore de munca consecutiva. Sunt rasadinte standard cu o lungime de 4 m si o latime de 1,30 m sau 5,20 m²/fiecare rasadnita. Astfel pot fi insamantate 2500 de seminte pe fiecare rasadnita in parte in conditiile in care vei semana 500/seminte/m².

Asadar vei avea posibilitatea sa scoti la rampa 5000 de plante si sa infiintezi aproape 1000 m² suprafata de teren cultivabila. Exact cat are gradina ta din spatele casei.


Daca ti-a placut distribuie mai departe si nu uita sa te abonezi la feedul de site.


emoticon smile²

Niciun comentariu

Un produs Blogger.