Se Mai Pot Planta Castraveţii În Iulie?


Aşa parcă suna una din întrebările sau căutările tale făcute prin grădinile internetului nu? Tu ce crezi se poate sau nu?

Îti este teamă că ai să pierzi? Dacă da, află că nu voi permite acest lucru.

Nu vreau să îţi fie teamă de nimic. Pierderile ca şi câştigurile fac parte din viaţa omului. Trebuie mai întâi să şti cum să pierzi şi după aceea să înveţi să câştigi.

Am promis că te voi ajuta atunci când vei dorii să iei o hotărâre. Iată că a venit şi acest moment. Da dragul meu grădinar poţi semăna castraveţi în câmp şi în luna Iulie.

castraveti cultivati in luna iulie in cuiburi

Indiferent de zona geografică în care vrei să înfiinţezi această minunată cultură te îndemn să începi lucrările şi să semeni castraveţii.

Vreau să fiu cât mai scurt întrucât am mai prezentat această cultură şi nu doresc să mă repet cumva în discuţii.

Practic era o întrebare simplă pe care puteai să o pui în mod direct. Iată că există şi abţineri, şi vreau nu vreau trebuie să găsesc o modalitate de a-ţi explica cum stau lucrurile cu castraveţii semănaţi în luna Iulie. 

Mai concret iată despre ce este vorba; 

Trebuie să fi cumva pevăzător, se anunţă valuri de căldură extrem de mari. În aceste condiţii există un minim de risc. Dar care poate fi evitat dacă respecţi cu stricteţe ceea ce am să-ţi prezint în continuare.

Iată cum înfiinţezi cultura de castraveţi la acest moment. În primul rând vreau să scapi de-o grijă. Sunt sigur că abia aştepti să aflii dacă se încadrează în timp. Da se încadrează întrucât după 50 de zile maxim vei intra la recoltat. Reţine, castraveţii răsare în trei zile nu mai mult.

La sfârşitul lui Septembrie respectiv inceputul lunii Octombrie vei începe recoltarea. Este cu dus şi întors dar totuşi vei reuşii să iei două, trei, mâini cum se mai spune. Şti cum este totul depinde de timp.

În zonele joase, la şes cum se mai spune, bruma îşi face apariţia mai târziu. Undeva la sfarşitul lui Octombrie. În zonele de deal şi de munte probabil ca bruma îşi va face apariţia mai devreme. Dar şi aşa vei reuşii să recoltezi.

Pentru a reuşii vom fi prevăzători şi vei înfiinţa perdele de protecţie. Ce crezi că merge cel mai bine? Ai ghicit, măturile de casă. Dacă le uzi va creşte extrem de repede şi vor proteja foarte frumos castraveţii tăi. Atât împotriva manei cât şi împotriva brumei. Dar până acolo mai este drum de făcut.

Practic vei semăna castraveţii cu condiţia ca din cinci în cinci rânduri să semeni câte o perdea de protecţie. Semeni cinci rânduri de castraveţi, după aceea semeni un rând de mături. Şi uite aşa faci cu toată suprafaţa ce urmează să o înfiinţezi.

Nu uita să adaugi la fiecare cuib de castravete însămânţat, două, trei, boabe de fasole(opțional). Acestea sparge crusta formată deasupra cuibului şi permite castraveţilor să răsară frumos.

Udă întodeauna castraveţii spre seară şi asta pentru a nu creea efectul de mană. Udă-i odată la patru zile, afară este cald iar cerinţele de apă sunt maxime. O normă de udare să nu depaşească 15 l pe metru pătrat. Este suficient.

Ai grijă sa nu terfeleşti cultura. Asteaptă să se usuce terenul, după care intrii şi muţi coloana de apă. Sau mă rog ce sistem de udare deţii tu. Deci nu intra pe suprafaţa semănată cât timp terenul este încă ud. Nu facem chirpici, nu suntem sobari, suntem grădinari da?

Bun, acum află că luna August sau Gustarul cum se mai spune, aduce cu ia rugină multă. Ce înseamnă asta?. Este o lună cu un aer extrem de uscat.

Umiditatea atmosferică este scazută, lucru care afectează plantele şi le grăbeşte ieşirea din vegetaţie.

Dacă ai observat vreo schimbare, şi aici ma refer la culoare frunzelor castraveţilor tăi, intră imediat şi tratează cu Zeamă Bordeleză sau Ridomil. Este cel mai eficient.

Trebuie să fi cumva prevăzător. Se întâmplă mai rar, dar pentru liniştea ta este bine să te pui la adăpost. Ţi-am mai explicat în alte articole, ca boala se manifestă în vetre, după care se extinde la toată cultura. Dacă ai simţit acest lucru tratează imediat.

O altă modalitate de estompare a manei şi poate cea mai originală, ecologică aş putea spune, este deschiderea focurilor împrejurul culturii de castraveţi. Practic se creează o perdea de fum care protejează la maxim cultura castraveţilor împotriva bolilor provenite din căderea masivă a ploilor.

Am mai discutat despre această metodă. Este simplu de efectuat acest lucru. Din 20 în 20 de metrii aşterni grămejoare de gunoi şi le dai foc. Ideea este să ardă mocnit, iar grămejoarele să fie cât mai mici.

Este extrem de eficient acest exerciţiu. Ai grijă să urmareşti evoluţia focului. Să nu faci niciodată această operaţie când bate vântul. Nu de alta, dar să nu produci cumva alte pagube nedorite. Deci se impune atenţie maximă.

În ce priveşte lucrările de întreţinere îţi recomand o praşilă manuală printr-e rânduri. Odată ce castraveţii s-au întins, nu vei mai face nici un fel de lucrare in acest sens. Cam acestea sunt detaliile înfiinţării în regim de urgenţă ca să spun aşa, a culturilor de castraveţi în luna Iulie.

Dacă eşti hotărât insist să te apuci de treabă chiar azi. Chiar în acest moment, întrucât timpul este cumva scurt şi lucrează în defavoarea ta.

Actualizare articol;

Pentru ca nu am vrut să las lucrurile în acest punct, am actualizat acest articol. Practic am făcut un material video din care vei afla cum se cultivă castraveții de toamna în succesiune. Te rog să urmărești cu atenție aceste detalii care cred eu că îți va fi de un real folos.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.